Samen vertellen we uw verhaal

Alles over
Thoreau Advocatuur

Over Thoreau Advocatuur

Thoreau Advocatuur is vernoemd naar één van de bekendste criminelen uit de wereldgeschiedenis. Zo’n 175 jaar geleden werd Henry (David) Thoreau gearresteerd door de politie omdat hij de wet overtrad; Thoreau weigerde namelijk belasting te betalen. Thoreau deed dit echter niet uit eigen gewin, maar om een punt te maken tegen de slavernij. Zolang zijn belastinggeld werd gebruikt om dat onrechtvaardige systeem te handhaven zag hij overtreding van de wet zelfs als een morele plicht. Niet gek dat Thoreau het grote voorbeeld werd van Mahatma Gandi en Martin Luther King.

Meer weten over de heldendaad van Thoreau? Kijk eens de School of Life;
Het verhaal van Henry Thoreau is hét voorbeeld van het feit dat rechtszaken over meer (moeten) gaan dan de wet alleen. In iedere strafzaak staat namelijk het verhaal van het individu in de maatschappij centraal. Juist ook uw verhaal verdient het om gehoord te worden. Vertellen we het samen?

Onze aanpak

Wij zijn overtuigd van een persoonlijke en menselijke aanpak.
Voor ons bent u geen dossier, maar een mens. Dat willen we in uw zaak naar voren brengen. Om dat zo goed mogelijk te doen geven we de persoonlijke aandacht die nodig is, zonder ineffectief te zijn of extra geld te vragen. De tijd die de meeste advocaten achter hun bureau besteden, gebruiken wij liever om met u mee te lopen naar de plekken waar het om draait, op de momenten dat u ons nodig heeft.

• Géén vaste kantoortijden, maar tijden die wij samen afspreken. Wij staan voor u klaar als u ons nodig heeft en we geven elkaar de ruimte als dat moet.

• Géén afstandelijke mail, maar ons directe nummer. U vertelt uw verhaal aan ons persoonlijk.

• Niet altijd op kantoor, maar bij u. Wij willen met onze eigen ogen zien waar uw verhaal zich heeft afgespeeld.

Voor ons bent u geen dader, of slachtoffer, maar een mens met een eigen verhaal. Dat verhaal is altijd beter dan het verhaal dat in een dossier staat. Het is onze taak om uw verhaal zo goed en duidelijk mogelijk te vertellen in de rechtbank. Onthoud: U staat er nooit alleen voor.

Over de oprichting van Thoreau Advocatuur

Chris-Jan Kamminga LLM MA MSc studeerde af in rechten, filosofie, politicologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en in criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Binnen de rechtenfaculteit behaalde hij drie bachelor-diploma’s (fiscaal recht, notarieel recht en rechtsgeleerdheid) en negen van zijn dertien master-diploma’s (strafrecht, fiscaal recht, staatsrecht, arbeidsrecht, notarieel recht, militair recht, gezondheidsrecht, privaatrechtelijke rechtspraktijk en commerciële rechtspraktijk). Tijdens zijn studies liep Chris-Jan stage op de zuid-as, werkte hij drie jaar op een trustkantoor en drie jaar in de politiek.

Voordat hij zich verbond aan Thoreau Advocatuur werkte Chris-Jan als strafrechtadvocaat bij verschillende gerenommeerde strafrechtkantoren.

Chris-Jan voltooide tevens de Specialisatie Opleiding fiscale advocatuur bij de Nederlandse Vereniging van Advocaat-Belastingkundigen (NVAB).

Chris-Jan’s kernwaarden zijn eigenheid, vriendelijkheid en rustigheid. In zijn werk en in de omgang met cliënten staat hij dan ook voor een betrokken, persoonlijke en creatieve aanpak van uw zaak.

Chris-Jan Kamminga staat bij de Nederlandse Orde Van Advocaten geregistreerd als specialist in strafrecht, algemene praktijk strafrecht, algemene praktijk bestuursrecht en algemene praktijk civiel recht. 

Chris-Jan Kamminga is verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid en diens praktijk zal indien noodzakelijk worden waargenomen door mr. Marie Claire Pedrotti

Chris-Jan Kamminga

LLM MA MSc

Wat zeggen onze cliënten ?

Chris jan is een advocaat die je rust kan bieden en goed advies. Hij begeleid je door het hele proces en is duidelijk. Ook kan je er mee lachen wat soms ook wel fijn is. Groetjes

Justin

Chris-Jan heeft mij echt goed geholpen. Ik heb dankzij Chris-Jan ook geld gekregen voor het onschuldig vastzitten op politiebureau. Ik zou toch 100euro voor terug kregen die heb ik gekregen pas na 9 maanden maar toch gekregen. Je had toen gezegd het zou ff duren.

Ismayil

Chris-Jan is in mijn visie een slimme aardige jongen man. 3 dagen voor mijn hoger beroep heb ik me bij hem gemeld. Wat voor mij een onmogelijke winning bleek heeft Chris-Jan het onmogelijke mogelijk gemaakt. De zaak werd gewonnen! Bedankt voor al je tijd en energie om dit binnen 3 dagen voor mekaar te krijgen. Ik weet waar ik me kan  melden als het nodig is

Laten we beginnen met de heer Kamminga. Dit was toch wel ons lievelingsdocent. Wat hebben wij de laatste 5 maanden een tijd met u mogen doorbrengen. Van hoorcolleges met verdachtes tot rechtszaken en oefenrechtzaken in ons lokaal. Het kon niet gek genoeg bij de heer Kamminga. Als iemand ooit nog een strafrechtadvocaat nodig heeft weet u hem te vinden

Thoreau Advocatuur werkt samen met

Raad voor rechtsbijstand
raad voor rechtsbijstand
Beroeps opleiding Advocaten
Geschillencommissie Advocatuur
Erkend leerbedrijf
Albeda College
High Trust
Thoreau Advocatuur
creatieve uitweg van ons nodig?
Thoreau Advocatuur logo transparant 2
Samen vertellen we uw verhaal
Neem contact op
  • info@thoreau-advocatuur.nl
  • +31(0)6 203 79 268
  • +31(0)6 203 79 268
  • Postbus 461 2501CL Den Haag