Samen vertellen we uw verhaal

Wanneer kunnen wij u helpen?

Heel kort en duidelijk: altijd. Vanaf het moment dat u wordt verdacht of mee moet naar het politiebureau. Wij kunnen altijd helpen. Ons vast en dringend advies: Zeg niets totdat u contact met ons heeft opgenomen. U heeft altijd recht op een advocaat. Veel mensen denken dat als ze niets zeggen, ze al als schuldig worden
gezien, of ze gaan zich machteloos voelen. Dat is juist niet zo, maar met de beste
bedoelingen kunt u wel iets zeggen dat u juist in de problemen kan brengen.

Chris-Jan Kamminga

LLM MA MSc

Kort over Chris-Jan

Chris-Jan Kamminga is een goede ervaren en gedreven advocaat met een hart voorzijn cliënt en de rechtszaak. Ik vond het zeer prettig om ruim voor de
zittingsdatum overleg te hebben gehad en heb van Chris- Jan goede tips gekregen om mijn standpunt te beargumenteren. Ook hadden we voor de zitting in de rechtbank nog even overleg met elkaar en dat nam voor mij de spanning voor de zitting weg. Kortom Chris-Jan is een sociaal, ervaren, gedreven advocaat en houd goed rekening met zijn cliënt en ik beveel hem zeker aan!!!” - Anoniem

Mocht u alsnog twijfels hebben, wij kunnen u helpen in de volgende fases:

Er is aangifte tegen u gedaan, en nu?

Iemand heeft aangifte tegen u gedaan. Met andere woorden, een persoon vindt dat u de wet heeft overtreden en dat u (een) slachtoffer(s) heeft gemaakt. Neem contact met ons op om u te adviseren over de volgende stappen.

U wordt gevraagd voor een politieverhoor, en nu?

U heeft recht op een advocaat bij uw politieverhoor én u heeft rechten tijdens uw verhoor. Zo bent u niet verplicht om antwoorden te geven op vragen. Het is belangrijk wat mensen doen bij een politieverhoor, vooral omdat de politie zich ook aan regels moet houden. Wij kunnen u helpen voor het politieverhoor en tijdens het verhoor. Zodat u weet wat u wel óf juist niet hoeft te doen.

Uw zaak wordt geseponeerd, en nu?

Het openbaar ministerie kan beslissen om een zaak te seponeren: de zaak verschijnt dan niet voor een rechter. Dit gebeurt bij ongeveer de helft van de zaken. Dit kan

onder andere komen door persoonlijke omstandigheden die meespelen, zoals een ernstige ziekte bij de verdachte, of een hoge leeftijd. Wij kunnen u helpen in de periode na het seponeren van uw zaak. Wat betekent dit voor u persoonlijk? Krijgt u er later nog last van? Dit zijn vragen die wij voor u kunnen beantwoorden.

Er wordt een strafbeschikking opgelegd, en nu?

U heeft recht op een advocaat bij uw politieverhoor én u heeft rechten tijdens uw verhoor. Zo bent u niet verplicht om antwoorden te geven op vragen. Het is belangrijk wat mensen doen bij een politieverhoor, vooral omdat de politie zich ook aan regels moet houden. Wij kunnen u helpen voor het politieverhoor en tijdens het verhoor. Zodat u weet wat u wel óf juist niet hoeft te doen.

U wordt gedagvaard, en nu?

Als er tijdens vooronderzoek genoeg bewijs is gevonden tegen de verdachte en de zaak is zwaar genoeg, dan beslist het openbaar ministerie om de zaak voor te leggen aan de rechter. Mensen worden dan gedagvaard en krijgen een officiële oproep om te verschijnen bij een zitting. Wij kunnen u helpen in de voorbereiding van de dagvaarding en de rest van het proces. Net als bij een politieverhoor is het belangrijk wat u als verdachte wel en niet doet en waar u wel of niet antwoord op geeft.

U wordt schuldig bevonden, en nu?

De rechter kan beslissen dat een persoon schuldig wordt bevonden en daardoor tot veroordeling overgaan. Dat kan in de praktijk veel gevolgen hebben voor de verdachte zoals een geldboete, of een gevangenisstraf. Het hoeft niet het einde te betekenen, want een verdachte kan in beroep gaan tegen het vonnis. Het gerechtshof behandelt dan de zaak opnieuw en komt dan met een nieuwe uitspraak. Die uitspraak kan hetzelfde zijn als daarvoor, of een minder hoge straf betekenen, of zelfs leiden tot vrijspraak.

U wordt vrijgesproken, en nu?

De rechter kan ook beslissen dat er niet voldoende en overtuigend bewijs is geleverd om de verdachte schuldig te verklaren. Voor de verdachte is dit natuurlijk hartstikke goed nieuws. Net zoals het mogelijk is voor een verdachte om in beroep te gaan tegen een uitspraak van de rechter, kan de officier van justitie dat ook en dan kan het gerechtshof de zaak nog een keer behandelen. Wij kunnen u helpen, ook aan het einde van het proces en u wordt vrijgesproken.

Thoreau Advocatuur werkt samen met

Raad voor rechtsbijstand
raad voor rechtsbijstand
Beroeps opleiding Advocaten
Geschillencommissie Advocatuur
Erkend leerbedrijf
Albeda College
High Trust
Thoreau Advocatuur
creatieve uitweg van ons nodig?
Thoreau Advocatuur logo transparant 2
Samen vertellen we uw verhaal
Neem contact op
  • info@thoreau-advocatuur.nl
  • +31(0)6 203 79 268
  • +31(0)6 203 79 268
  • Postbus 80 8800 AB Franeker